21.02.2016 | 20:37
Обективиране на комплектовката до градеж на мостове
Откровения на Цветана

Цветан Цветанов, председател на ПГ ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред: …Разбира се, аз ще си потърся правата, след като заведа дело за набеждаване към Сергей Станишев.

Водеща, НТВ: Ще го направите ли това?

ЦЦ: Ще го направя!

В-ща: Кога?

ЦЦ: В момента адвокатът просто комплектова абсолютно всички документи, които трябва да бъдат обективирани.

В-ща: Защото мина време от оправдателната присъда, а до момента не сте го направили.

ЦЦ: Исках да приключат абсолютно всички дела, за да мога действително да се заема и с тези работи.

В-ща: Ще съдите Сергей Станишев?

ЦЦ: Разбира се, и това е съвсем закономерно, защото аз не смятам, че един политически лидер, още повече когато той е на нивото на европейските социалисти, трябва да има подобно поведение, защото не знам дали си спомняте, но този сигнал беше изнесен в Комисията LIBE в Европейския парламент. И тогава, когато имах среща с Вероник Матю, която беше член и координатор на тази комисия от ЕНП, тя искаше да бъдат изслушани както аз, така също и всички тези лица, които бяха визирани вътре, и разбира се, самият Сергей Станишев, който беше вносител на този донос.

В-ща: Това не е ли минало за вас? Защо си отваряте този фронт?

ЦЦ: Истината трябва да излезе. Истината трябва да излезе, защото…

В-ща: Вие бяхте оправдан. Тя не излезе ли вече?

ЦЦ: Тя излезе, но ние трябва да предотвратим политическия живот на страната да бъде замърсяван по този начин, защото когато имаш дебат, когато има смислен диалог, тогава можеш да имаш истина и тогава можеш да бъдеш продуктивен в това, което правиш.

…Просто искам да продължи тази справедливост и да не бъде в обсега на когото и да било политически лидер подобна политика, която да се води.

Водещ: Малко оставам с впечатление, че ви липсват съдебните зали. Извинявайте, сигурно е черен хумор за вас, минахте през много дела, но разбирам, че се каните да съдите и Радан Кънев, защото той ви сложи редом до имената на Делян Пеевски и Веселин Златев като човек, който би пострадал от спрените обществени поръчки.

ЦЦ: Това, което каза, е недостатъчно, за да заведа дело, но това, което би могъл да каже или се гласи да каже, смятам, че ще е достатъчно, за да мога да заведа едно дело за клевета.

В-ща: Вие откъде знаете какво се гласи да каже, или би могъл да каже?

ЦЦ: Защото знам, че го е споделил пред журналисти в кулоарите на парламента, където е дочуто от други журналисти, които ми споделиха какви са неговите намерения. Не излезе никъде в репортажите от петъчния парламентарен ден, и затова просто се въздържам от коментар в тази посока.

В-ща: …Последно, за да изясним този сюжет – защо толкова много ви засегнаха думите на Радан Кънев, написани във “Фейсбук”, при положение, че вие сам казвате, че за вас той е приключил като политик или… не знам дали точно ви цитирах.

ЦЦ: Защото все пак, трябва да има някакви морални граници в политиката. Въпреки че сме политици, въпреки че политическият живот в България е доста замърсен, на това противопоставяне да си избираш някой за цел, за да го мразиш, или да бъдеш срещу него, аз искам по този начин да превантирам, да направя превенция на това, което всъщност искам да го дам като съвет. Защото, повярвайте, че когато обикаляш в страната, когато се срещаш с проблемите на хората, аз не съм го направил това да се запозная с тези проблеми чрез “Фейсбук”. Аз се запознавам и чрез “Фейсбук”, но се запознавам преди всичко в директната комуникация, която правя с хората.

В-ща: Споменахте генерал Атанасов. Свикнала съм, той доскоро беше председател на Вътрешната комисия, свикнала съм когато той седне на вашето място в нашето студио, да говори за “сарайско-библиотекарска мафия”. Има ли такава, г-н Цветанов?

ЦЦ: Смятам, че тя е повече виртуална, но според мен, диалог трябва да има. Трябва да си казваме всичко това, което всеки мисли, но трябва да намираме този градеж на мостове, за да гарантираме устойчивостта в сектора за сигурност.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране