25.02.2024 | 11:10
Обрат с тялото на Навални след като обвиниха Путин в сатанизъм…
Той държи тялото на съпруга ми за заложник и го изтезава, заяви Юлия Навалная - вдовицата на покойния опозиционер

Тялото на руския опозиционен лидер Алексей Навални, който почина внезапно и неочаквано в затвора миналата седмица, е предадено на майка му, написа неговата говорителка Кира Ярмиш в социалната медийна платформа X, цитирана от бТВ.

Ярмиш каза, че не знае дали властите ще позволят погребението да се проведе „по начина, по който семейството иска и по начина, по който Алексей заслужава“.

По-рано днес вдовицата на руския опозиционер – Юлия, призова властите в Русия да освободят тялото му, за да бъде погребано. Тя обвини руския президент Владимир Путин, че „изтезава“ трупа му и го държи за заложник, предаде Ройтерс, като се позова на 6-минутен неин видеоклип, качен в YouTube.

Юлия Навалная твърди, че президентът лично е отговорен за това къде се намира сега Навални и той го е „изтезавал“ в смъртта му, както и приживе, съобщава БТА, цитирана от Нова телевизия.

„Вече знаехме, че вярата на Путин е фалшива. Но сега я виждаме по-ясно от всякога“, заяви Навална, облечена в черно.

Майката на Навални съобщи по-рано през седмицата, че руските власти отказват да освободят тялото му от моргата в отдалечения арктически град Салехард, докато тя не се съгласи да го погребе без публична церемония. Майка му Людмила разкри, че представител на властите ѝ е казал, че трябва да се съгласи с техните искания, тъй като „тялото на Навални вече се разлагало“.

Екипът на Навални днес съобщи, че руските власти заплашват да го погребат в отдалечената затворническа колония, където е починал, ако семейството му не се съгласи с техните условия.

Юлия Навалная обвини Владимир Путин в „сатанизъм“, информира пък бТВ.

„Никой истински християнин не би могъл да направи това, което Путин прави сега с тялото на Алексей“, добави вдовицата на руския опозиционер.

1 коментар

  1. ИвКо каза:

    „Той държи тялото на съпруга ми за заложник и го изтезава, заяви Юлия Навалная – вдовицата на покойния опозиционер“

    Разбрах, русите изтезавали тялото.

    „„Вече знаехме, че вярата на Путин е фалшива. Но сега я виждаме по-ясно от всякога“, заяви Навална, облечена в черно.“

    Това гугъл превод ли е? Добре че някои са подсетили Навалната да замени деликатната си усмивка при новината за смъртта на Навални с нещо черно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране