09.12.2015 | 0:01
Обвиниха Ивайло Младенов за стрелбата в София бул. “Черни връх”
Пострадалите са Григор Илиев на 19 г. и Марио Петров на 30 г.

Софийската районна прокуратура привлече като обвиняем 46-годишния Ивайло Младенов за стрелбата в района на столичния булевард “Черни връх”. В понеделник вечер имаше престрелка между охранители и криминално проявени, които по-късно заявиха, че само се разхождали в района.

Младенов е обвинен, че чрез огнестрелно оръжие умишлено и по начин, опасен за живота на мнозина, е причинил на повече от едно лице (пострадалите Григор Илиев на 19 г. и Марио Петров на 30 г.) средни телесни повреди, изразяващи се в трайно затруднение движението на долен крайник – престъпление по чл.131, ал.1, т.т. 4 и 9 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от две до десет години.

Прокуратурата е разпоредила задържане на обвиняемия, а утре той ще бъде конвоиран в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за неговото по-нататъшно задържане под стража. По делото са назначени две съдебномедицински експертизи, проведен е оглед на местопроизшествие и са разпитани очевидци на инцидента. Разследването ще продължи в законния 2-месечен срок.

В деня на стрелбата МВР обяви, че задържаният за стрелбата е охранител на външния периметър на офис. Той заявил, че е бил провокиран, което довело до произведените изстрели. В близост до мястото на инцидента се намират офиси на Алексей Петров, а на 50-ина метра е разклонът за неговия дом. Директорът на СДВР Младен Маринов категорично отрече да има данни за връзка на простреляните с Алексей Петров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране