13.03.2016 | 22:32
Огромен скален къс удари кола край Симитли
Семейство оцеля по чудо

Огромен скален къс падна от скат над главен път Е-79 край Симитли и удари странично лек автомобил, в който пътуваха мъж и жена от Благоевград, които оцеляха по чудо.

Инцидентът е станал в 8,40 часа в неделя сутринта на километър преди Симитли. Лек автомобил “Фиат” се движел от Черниче към Благоевград. На около километър преди Симитли от десния скат водачът видял, че започват да падат камъни. Шофьорът завил рязко наляво, навлязъл в насрещната лента, която била свободна от насрещно движещи се автомобили. Веднага след маневрата огромен камък паднал върху пътното платно и ударил автомобила в дясната странична част. От удара колата се завъртяла обратно на посоката си на движение. Камъкът е с размери метър на 50 на 40 см, тежестта му е около 500 килограма.

Ако не го бях видял, щеше да падне върху колата и да ни убие, обясни водачът. При удара отстрани са смачкани и двете врати, откъснато е и страничното огледало. Съпругата на шофьора остана блокирана в колата. Към 9 часа пристигна фадрома на пътноподдържащата фирма, която избута камъка, ударил автомобила, и още няколко по-малки, от пътното платно.

Скатът е опасен от дълго време, за година има няколко инцидента с ударени от падащи камъни автомобили.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране