29.07.2022 | 10:25
Огромни далавери в “Булгаргаз”, дружеството в технически фалит?
Успяха само за 6 месеца най-печелившото дружество в българската енергетика да го съсипят, коментира Делян Добрев

Огромни далавери са правени в “Булгаргаз”. Там ако влезе Сметната палата, няма да излезе една година, а всичките ѝ доклади ще отидат в прокуратурата. Това каза в „Денят започва“ по БНТ депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Той коментира разкритията на временните комисии за договорите, свързани с “Булгаргаз” за доставките от “Газпром”. Не само, че има посредници, ами има куриозен случай: офертата е получена, преди да бъде поискана, такива процедури ние не сме виждали поне 20 години, заяви бившият енергиен министър.

“Крайният резултат е, че “Булгаргаз” е в технически фалит. Успяха само за 6 месеца най-печелившото дружество в българската енергетика, което за миналата година имаше 99-100 млн. печалба, 0 лв. задължения, да го докарат до технически фалит”, добави той.

„Преди два дни Кирил Петков и Александър Николов са били сутринта в 9:00 часа на среща в „Булгаргаз“, за която медиите не знаят. Целта е била да обмислят увеличение на капитала, защото дружеството вече има над 400 млн. задължения. Не може да ги обслужва, а още не е дошъл зимния сезон“, коментира Добрев и посочи, че белята за Топлофикация – София предстои.

Той коментира и скандала с “Джемкорп”. “Не се е разминало на 100%, защото ако ни заведат арбитраж в Париж, ние е възможно да го загубим. Какво ще кажат в Париж – „ние добросъвестно подписахме един меморандум в България, започнахме да работим по него, инвестирахме стотици милиони евро“ – ще прехвърлят някакви фактури между офшорките, „България в един момент ни прекрати едностранно меморандума, т. е. нашият интерес е увреден, ние си искаме парите, които сме инвестирали“, каза още Делян Добрев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране