25.03.2024 | 18:36
„Ох, милото мишле плаче, че вече няма да пътува!“
Защо този сламен човек се обръща извънредно, в 20:00 ч вечерта, по Националната телевизия?

„Денков към ГЕРБ-СДС: Да спазим уговорката да подпишем споразумението, като се ротираме с Мария Габриел“. Go home, my dear mouse! Мъчно ми е. Ох, милото мишле плаче, че вече няма да пътува. Бил човек на честта. Вярно ли, колкото е девствена една проститутка!“. Това написа генерал Димитър Шивиков.

„Не е сериозно Денков да звучи и изглежда така, сякаш преди минути е загубил близък. И не само той, разбира се. Поне капчица достойнство, някаква чест? Или за единия пост са готови съвсем буквално да се молят, лазейки по земята…“. Реагира пък Виктория Георгиева.

Изявлението на Денков провокира и Кристиан Щкверек:

„За мен това, което Денков направи е по-фрапантно от всичко друго в досегашните преговори. Това беше грубо прекрачване на правомощията на премиер на републиката.

България не е влязла във война. Тя не е нападната. Атомната централа е наред. Защо, тогава, този сламен човек се обръща извънредно, в 20:00 ч вечерта, по Националната телевизия? С какво спешно и касаещо държавността ни занимава излъчения за министър председател на всички българи?  С нищо. С тясно партийната нужда на ППДБ да отговарят на ГЕРБ, да им прехвърлят вината за изборите и, за пореден път, да се надцакат. Ама акад. Денков – това са си ваши, партийни нужди и цели, а не нещо, което заслужава извънредно обръщение на премиера на републиката пред целия народ.

Цялата сага с разтурването на Сглобката започна, когато ППДБ настояха да вземат поста външен министър, за да имат – по собствените им думи, чисто партиен излаз към Европа. Същата сага завършва с употребата на поста премиер и обръщението му към целия народ за също толкова дребни, чисто партийни цели.

Тези хора са най-жалкото подобие на държавници в новата ни история. Дребни мошеници, крадци и опортюнисти. Задължително е никога, ама никога повече да не се докопат до власт. Всяка управленска конфигурация, която изключва ППДБ или друга производна на „демократичната общност“ партия е за предпочитане.“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране