06.11.2016 | 0:30
Оставиха в ареста седем митничари от Лесово
Съдът прецени, че могат да извършат друго престъпление или да въздействат на свидетели

Седем от обвинените за корупция митничари от Лесово остават за постоянно в ареста. Специализираният наказателен съд уважи искането на Специализираната прокуратура и наложи мярка за неотклонение “Задържане под стража” спрямо Донка Георгиева, Георги Гинчев, Христо Костов, Антон Димитров, Веселин Сидеров, Росица Янкова и Пламен Петров. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на подкупи и материални облаги. Това съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

След преценка на събраните по делото доказателства – разпити на свидетели, включително и анонимни, както и събраните със специални разузнавателни средства данни, съдът счете, че е налице “обосновано предположение за авторството на деянието за всички обвиняеми лица”. Магистратите прецениха, че е налице реална опасност обвиняемите да извършат друго престъпление или да въздействат на свидетели по делото. Ето защо съдът прецени, че на тях трябва да им се наложи най-тежката мярка за неотклонение.
Определението на магистратите все пак не е окончателно и подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативния специализиран наказателен съд, като в случай, че се появи възражение, делото е насрочено за 10 ноември 2016 г. от 10.00 часа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране