22.08.2017 | 13:03
Откриха трупа на журналистка с отрязана глава и крайници
Тялото е било открито край брега на Копенхаген

Tорс на жена без ръце, крака и глава бе открит вчера край брега на Копенхаген, докато полицията разследва изчезването на шведската журналистка Ким Вал, която за последно бе видяна с датския предприемач и изобретател Петер Мадсен, предаде Ройтерс. Велосипедист забелязал зловещите останки.

От местната полиция съобщават, че тялото е било във водата известно време и допълват, че е твърде рано да се каже дали останките са на изчезналата журналистка. В момента се извършва аутопсия и други тестове.

30-годишната Ким Вал е в неизвестност от 10 август. На тази дата тя отплава с Мадсен на 17-метровата подводница “Наутилус”, на която той е създател. Журналистката искаше да изготви доклад по своя проект и отплава заедно с изобретателя.

Подводницата потъна, а Мадсен беше спасен ден по-късно. Той отрича да извършил каквото и да било престъпление. На извадената от морето подводница не беше намерен никой.

Първоначално той твърдеше, че е оставил журналистката жива и здрава в Копенхаген. По-късно той промени теорията, твърдейки, че тя е починала при нещастен инцидент и той я “погребал” в морето. Мадсън е обвинен в убийството на Вал. Съдът го изпрати под арест. Делото не се гледа публично заради продължаващото разследване.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране