10.10.2018 | 0:01
Овчаров, Миков, Пирински с остра критика срещу Корнелия Нинова заради в. “Дума”
Те наричат Мичев "случаен човек без авторитет"

Лидерството на Корнелия Нинова в БСП отново беше подложено на сериозен вътрешен тест след периода на известно затишие – 50 знакови фигури от Националния съвет на партията са подписали писмо срещу решението на Изпълнителното бюро за смяна на главния редактор на в. “Дума”.

Сред участниците в подписката са хора от старото ръководство на БСП – вкл. Михаил Миков, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Катя Николова, Георги Божинов, и др., но и лица като Румен Овчаров, който до момента подкрепяше Корнелия Нинова във всички вътрешнопартийни кризи.

Сред инициаторите е и настоящият евродепутат на БСП Георги Пирински, заедно с дъщеря си Ана, която също е член на Националния съвет на партията.

Казусът около “Дума” възникна, след като дългогодишната главна редакторка Таня Джаджева (екс-ръководител на пресцентъра на кабинета “Станишев”) беше сменена с журналиста Йордан Мичев, който пое ръководството на партийния вестник за изпитателен шестмесечен срок.

Недоволните от решението на ИБ съпартийци наричат Мичев “случаен човек без авторитет”, който показал “политическа и професионална неграмотност”.

В документа се критикува и по-общият стил на управление на Нинова и Изпълнителното бюро – включително представянето на новата партийна платформа “Визия за България”.

“В случая имаме особено красноречив пример на все по-безпардонно провежданата практика за пълно пренебрегване на ролята и правомощията на Националния съвет на БСП като ръководния орган на партията между заседанията на нейния Конгрес. Връх на тази практика стана представянето на документа “Проект Визия за България” – възможно най-отговорна заявка за политическо доверие от страна на обществото – без каквито и да било разглеждане и одобрение от страна на Националния съвет!”, се казва в писмото на вътрешната опозиция.

Подписи под критичното писмо са поставили бивши министри като Румен Гечев, Костадин Паскалев, Петър Мутафчиев, Асен Гагаузов, депутати като Емил Райнов, Дора Янкова, Красимир Янков, Георги Търновалийски и др. В списъка присъстват и имената на леви интелектуалци като Анжел Вагенщайн и Андрей Пантев.

1 коментар

  1. Ставри каза:

    На прав път си Нинова, щом старците разбойници рИват!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране