09.10.2017 | 0:01
Пак без България на Мондиал
Франция с мъка грабна трите точки и нанесе първа домакинска загуба на "лъвовете" в кампанията

България пак ще пропусне световното първенство по футбол. “Лъвовете” окончателно отпаднаха за Мондиала в Русия 2018 г. след домакинска загуба от Франция с 0:1. Така нашите ще пропуснат най-големия футболен форум за 5-и пореден път. За последно те играха на световно във Франция през 1998 г., Последният голям форум, на който “лъвовете” участваха, е Евро 2004 в Португалия.

На Националния стадион “петлите” измъкнаха трите точки след ранен гол на Блес Матюиди (3). Халфът на Ювентус се разписа от малък ъгъл, след като Антоан Гризман му подаде в наказателното поле. Попадението бе негово първо в световни квалификации и 9-о в 59 мача за “трикольорите”. Те спряха и 85-годишната си негативна серия в София, след като досега имаха 6 поражения и 1 равенство в 7-те си визити.

Поражението пред родна публика пък е първото за “лъвовете” от септември 2015 г., когато паднахме от Норвегия с 0:1 в евроквалификация. Загубата сложи и край на серията от 4 поредни победи като  домакини в кампанията.

Въпреки непрестанния дъжд на “Васил Левски” се стекоха над 20 000 души, а звездният тим на европейските вицешампиони доминираше през първите 15 минути. На два пъти Гризман беше близо до гола. Въпреки дъжда вратарят Юго Лорис запази мрежата си суха, след като не успя да улови мократа топка след шут на Георги Костадинов (37), но показа котешки рефлекс при добавката с глава от упор на Андрей Гълъбинов. Повторно отбитата топка попадна у Симеон Славчев, но той шутира силно и над вратата.

През второто полувреме Божидар Краев замени Гълъбинов, а Спас Делев излезе на върха на атаката. Този ход раздвижи играта на нашите, но те така и не стигнаха до изравнителен гол. Чувстваше се липсата в предни позиции на наказаните Ивелин Попов и Ивайло Чочев, а с капитанската лента излезе Петър Занев. В последните минути французите подчертано започнаха да бавят играта, като се бяха барикадирали в собствената си половина. Така те удържаха ранната си преднина и запазиха първото място с 20 т., а утре трябва да бият Беларус в Париж, за да се класират директно за световното. България пък ще гостува на аутсайдера Люксембург. Холандия пък посреща Швеция, но за да ги измести от второто място и да се класира за баражите, трябва да бие гостите със 7 гола разлика.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране