15.04.2024 | 9:51
Пълен абсурд! Абсурд! Конфискуваха кола от българин, за да я дадат на измамници в Германия?
Милен Димовски преговаря с уж собственика, за да я купи отново, но властите в Бремен обясняват, че за да му дадат документи, трябва да дойде притежателя й от България

Българската полиция се забърка в абсурден международен скандал, като конфискува законно притежаван автомобил от Милен Димовски, за да го върне на неговия уж собственик, който обаче се оказва, че няма документи за собственост. От местния КАТ дори обясняват, че колата е отпътувала за България и за да му издадат нужните бумаги, трябва да дойде собственикът й от Троян, т.е. на този, от когото е отнет автомобила (б.а. законно според представителите на РПУ-Троян).

„Два пъти ходих в Германия. Първият път, когато отидох, полицията ми каза, че не издирва автомобила и че за тях няма никакви проблеми с него. Върнах се в България и казах това на представители на МВР“, разказва потърпевшият пред Нова телевизия.

Гражданинът от Троян се прочу с това, че често посещава полицията в германския град Бремен, за да пита наистина ли издирват колата, поясни пък водещият на „Пълен абсурд“ Румен Бахов.

Няма как колата да бъде регистрирана в България, ако не е отчислена в Германия, обясни Димовски.

Той направил и невъзможното, но открил на кого е върната колата, за което той платил, регистрирал в КАТ и подкарал с български регистрационни табели, но му била отнета.

„Отидох в Германия с цел да се свържа с фирмата, която има претенции към колата“, казва мъжът.

Щом видя бившата си доскоро притежавана доскоро, но конфискувана и върната в Германия кола, Димовски проявил повторен интерес като купувач на вече купувана от него кола.

„Направих връзка с фирмата и дори проявих желание да я купя отново“, разказва той.

Когато обаче се срещнал очи в очи с уж собственика на автомобила в Германия, нашенецът останал изумен от продължението на историята.

„Отидох с платформа, за да мога да си я прибера обратно и когато дойде моментът да я плащам и да я товаря, помолих да ми дадат документите, но той ми каза, че такива няма“, заяви Димовски.

„Неговите думи бяха: „Няма проблем. Ей сега ще ти извадя документи, ще се обадя в германския КАТ“. Той се обади, но оттам го попитаха дали той е собственикът, а той отговори: „ами не точно“ и му обясниха, че няма как да извади документи“, добавя мъжът.

Германските власти заявили на уж собственика, че той няма документи, които да удостоверяват собствеността му върху колата, върната му от българската полиция.

„Представителите на местния КАТ поискаха той да продиктува номера на шасито, след което му отговориха, че тази кола е отпътувала за България и му казаха, че трябва да дойде собственика, за да се реши проблема, ако има такъв“, разказва потърпевшият.

Оказва се, че търсеният собственик е Димовски. Но той е бивш собственик, отишъл в Германия отново да си купи колата.

„Тогава управителят на фирмата ми каза да отида след една седмица. Дотогава щял да оправи всичко и ще мога да купя колата от него“, споделя потърпевшият.

Последвала въртележка от разговори и преговори, но Димовски ударил на камък.

„Мина седмица и ми казаха да изчакам още малко. Измина един месец, втори. Немските власти не признават фирмата като собственик на този автомобил“, добавя той.

След окончателно решение на Административен съд, което постановява конфискуваната кола да му бъде върната, се срещнахме с Димовски пред сградата на РПУ-Троян, разказва Бахов.

Часове, преди колата му окончателно да отпътува към Германия, уж за да бъде върната не нейния уж собственик.

„Поне един път в седмицата идвах при началника на РПУ-Троян, за да питам какво се случва и кога ще си взема колата“, споделя мъжът.

Година по-късно се оказва, че при срещата на Димовски с уж германския собственик на колата има още разминавания.

Показа ми регистрационни табели за временно движение и талон, на който бе вписан немски гражданин, който няма нищо общо с фирмата, която има претенции към колата.
От полицията в Троян са убедени, че перфектно са си свършили работата – задържали са обявен за издирване с бюлетина на Интерпол и Шенгенското информационно пространство автомобил. Как обаче да защити правото на собственост и на Димовски? Полицията е категорична, че той може да се защити в съда.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране