12.02.2017 | 21:22
Пълен цирк в БСП: Бургаските социалисти наредиха листа без Атанас Зафиров
Варна пък не номинира Борислав Гуцанов
Атанас Зафиров

Бургаският депутат от 43 НС Атанас Зафиров, който бе сред най-активните социалисти в парламента по темите за отбраната и сигурността, изпадна от червената листа в града. Там водач е бизнесменът Петър Кънев, който не е член на БСП, но от години е представител на гражданската квота. Депутатът от комисията по отбрана не намери място в гласуваната днес десетка.

“Изненадан съм, признавам, но гласуването беше тайно и всеки сам е преценял как да даде гласа си”, коментира пред бургаски медии областният председател на БСП Николай Тишев. Той е поставен на второ място в листата.

Трети е общинският лидер на БСП в Карнобат Тодор Байчев. Четвъртото място се пази за коалиционен партньор. Шестата позиция е за жена-социалистка, седмата е за младежката квота, осмата за коалиционен партньор.

Зафиров изнесе не една и две парламентарни битки на БСП в сферата на сигурността и отбраната и беше сред остриетата на червените срещу Ненчев и политиката му за ремонта на МиГ-29 в Полша. Той беше и сред най-активните депутати, като е вносител на 22 законопроекта, а водачът на листата в морския град има само два законопроекта. Червени се гневят в социалната мрежа, че бургазлии са се продали: “Наско е боец и беше един от най-добрите нар.представители на БСП!!! Бореше се, но явно на някой това не му допада! Жалко, че с лека ръка и срещу някой грош някой отново продава хора като Атанас Зафиров!!! В полза на ГЕРБ!!!!!”, гласи коментар на съпартиеца на Зафиров – Атанас Пъдев.

Според местни социалисти именно хора на Кънев са съдействали Зафиров да отпадне от листата. За Бургас в ИБ на партията отговаря Георги Гергов, който покрай номинациите е обикалял структурите заедно с Петър Кънев. “Бургаското БСП е потресаващо! Затова и от няколко години съм се дистанцирала от ръководството”, пише социалистка на стената на Зафиров, а негови приятели го навиват да се кандидатира като независим депутат.

“Призовавам Атанас Зафиров да се регистрира като мажоритарен кандидат утре! Ще съберем 1000 подписа!”, е написал един от възмутените в социалната мрежа. Самият Зафиров коментира, че приема решението на съпартийците си, защото това е таен вот. Той може да се бори за преференции, но първо трябва изобщо да присъства в листата, където към момента го няма.

По неофициална информация пък от листата във Варна е изпаднал зам.областният лидер на партията в морската столица – Борислав Гуцанов, е станало ясно след днешния Областен съвет на партията в града. Той е фигура, която не се приема еднозначно в средите на левицата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране