26.08.2015 | 9:29
Палежи на коли след реформите в школата на ЦСКА
Клубът ще поиска кредиторите да намалят исканията си със 70-80%

Автомобилите на двама служители на ЦСКА бяха подпалени в нощта срещу вторник. Пострадали са служебната кола на шефа на детско-юношеската школа Спас Джевизов и личното возило на Антон Димитров, който ще води обединения отбор на родените през 1999 и 2000 г.

За момента няма официално обявена причина за криминалните деяния. Но сред водещите причини неофициално е лично отмъщение след реформите в ДЮШ, които се случиха през миналата седмица. Тогава бяха уволнени няколко треньори, а доста от децата бяха съкратени след проведен изпит, за да останат само най-перспективните. Решенията обаче не бяха вземани от Джевизов и Димитров, а от представителя на новото ръководство Пламен Марков.

Клубът веднага осъди остро палежите и подкрепи двамата си служители. От фенклуб “Сектор Г” пък реагираха крайно и пуснаха открито писмо, в което се казва: “Най-вероятно извършителите са футболисти, които не са получили шанс, или пък техните родители. Школата на ЦСКА не е място, където определени хора ще тикат синовете си напред само и само да реализират болните си амбиции. Нека обаче извършителите да не бъдат спокойни. Светът е малък и ние ще направим всичко възможно да разберем кои са. А тогава да му мислят…”

Междувременно изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров призна пред TV7, че има разминавания и различни виждания с Марков, който трябва да го замени на поста. Тодоров изрази готовност да остане, ако бъде нужен на клуба, но по-вероятно е да напусне. Той посочи, че дългът на ЦСКА към юли е 22 млн. лв. От тях 10,8 млн. са към НАП, като именно те ще бъдат изплащани с приоритет, най-вече главницата от 7 млн.

Тодоров прогнозира, че след обявяването на процедура по несъстоятелност на ЦСКА ще се стигне до назначаване на синдик и като част от оздравителната мярка за клуба ще бъде предприет план за оздравяване, който ще включва процедура по намаляване на задълженията и необезпечените кредитори ще вземат между 10 и 20% от дължимите им суми.

“Те трябва да намалят исканите суми със 70-80%, за да получат нещо. В противен случай клубът не притежава активи и ако бъде ликвидиран, те няма да получат нищо. Така че за всеки е по-добре да поучи 10-20% от сумата, отколкото нищо. Това е процес на преговори”, обясни Тодоров. Той оптимистично прогнозира, че до 1 година ЦСКА трябва да е излязъл от несъстоятелност, да е минал своя катарзис и да е по-силен от всякога.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране