26.01.2016 | 0:01
Парче от виадукта край Елешница рани пътник
Температурните амплитуди са виновни, заяви АПИ

Пътник е пострадал, след като парче от фасадна плоча на виадукта АМ “Хемус” в района на село Елешница е паднало върху автомобил. Сигналът за инцидента е подаден около 10.35 часа. Парче от фасадна плоча е паднало върху предното стъкло на автомобил „Фолксваген”, който се е движил в посока София. Един от пътниците е пострадал и е откаран в лечебно заведение за оказване на медицинска помощ. Няма информация движението в района да е затруднено. Няма данни за други пострадали.

Пострадалият – на 33 години, живее в САЩ, е приет в клиниката по неврохирургия. Той е в съзнание и ще остане в болничното заведение. Счупена му е челюстта. Срутеното парче е пробило предното стъкло и се е врязало в лицето на мъжа. Пътувал е на седалката до шофьора, а в автомобила е била и майката на водача.

Лявото платно на виадукт “Елешница” бе ремонтирано миналата есен.  Екипи на Областно пътно управление – София и на пътноподдържащата фирма днес и утре ще извършат оглед на съоръжението на път I-1 при гара Яна и ще бъдат предприети необходимите мерки за обезопасяване и ремонт на частта от съоръжението, преминаващо над платната за движение на АМ „Хемус“.Това съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Причина за откъсването на бетоновия къс са големите температурни амплитуди в последните седмици, които водят до ускорено разрушаване на стари бетонови елементи от замръзването на проникналата в пукнатините вода.  Надлезът на път I-1 при гара Яна не е ремонтиран от построяването му през 1975 г. Съоръжението не е част от АМ „Хемус“, а осигурява безконфликтното преминаване на първокласния път над автомагистралата.

Агенция „Пътна инфраструктура“ е направила анализ на критичните съоръжения, които не са основно ремонтирани повече от 30-40 години и са в недобро състояние, и е разработила програма за рехабилитацията им. При осигуряване на средства ще бъдат предприети необходимите действия за обновяването им.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране