02.02.2022 | 13:32
Парламентът уволни Сотир Цацаров
Антикорупционната комисия направи повече светци от църквата

Народното събрание предсрочно освободи от длъжност Сотир Цацаров като председател на КПКОНПИ заради подадената от него оставка, както и създаването на временна комисия за промени в Конституцията.

Той подаде оставка в средата на януари и обяви, че иска да бъде освободен от 1 март, когато ще внесе годишния отчет на антикорупционната комисия.

Пред депутатите от парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията Цацаров обяви мотивите си да се оттегли предсрочно от поста. Той посочи, че безкрайните упражнения с името му са довели до това решение и иска да запази достойнството си. Освен лични, изтъкна и професионални мотиви да напусне поста.

Комисията за предотвратяване на конфликта на интереси и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) роди повече светци, отколкто Българската православна църква. Проверяваните излязоха с ореоли.

Това заяви депутатът от “Продължаваме промяната” Константин Бачийски в началото на дебата за гласуване оставката на председателя на антикорупционната комисия Сотир Цацаров. Точката е част от дневния ред на парламента, но молбата на Цацаров е да бъде освободен от началото на март.

Миналата седмица, комисията по антикорупция в парламента изслуша Цацаров за дейността на оглавявания от него орган. Когато той напусне поста, Цацаров ще стане прокурор във Върховната касационна прокуратура.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране