26.01.2017 | 21:04
Пародия! Президентът обърка презимето на служебния министър Спас Попниколов
Бащиното име на строителния министър Спас Попниколов е Кирилов, а не Владимиров, както пише в „Държавен вестник“

Ако някъде в тази държава има човек с имена Спас Владимиров Попниколов, то днешният брой Държавен вестник щеше да го изненада, защото щеше да научи, че държавният глава го е назначил за служебен министър на регионалното развитие и благоустройството.

Вероятно щеше да изненада и самия Румен Радев, който въобще не е имал идея да назначава този човек, а друг, пак Спас Попниколов, но с друго презиме – Кирилов. Няма съмнение, че в случая става дума за това, което в правото се нарича очевидна фактическа грешка. Всъщност Спас Попниколов беше кръстен Владимиров в изпратено вчера съобщение от пресцентъра на президентството.

Служебният министър на регионалното развитие Спас Попниколов е на 48 г. и идва от бизнеса. Доскоро е бил собственик на малка строителна компания – „Друм консулт“. Справка в Търговския регистър показва, че на 23 януари 2017 г. е подадено заявление за прехвърляне на дяловете му във фирмата на Пламен Славов, който става едноличен собственик на капитала. Това пък значи, че оттогава най-вероятно Попниколов е бил наясно, че ще заеме пост в служебното правителство. Съпругата му Стела Попниколова е работила в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) между 2011 и 2014 г. и е била директор дирекция „Координация на кредити и бюджетни инвестиции“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране