19.04.2015 | 18:44
Първа рокада в правителството-гонят земеделеца Ненчев от МО
Военният министър затъна в кадрови скандали, от РЗС плашат да извадят документи, ако не си тръгне от поста

Още преди да навърши една година от мандата си, правителството може да се раздели с още един министър след оставката на бившия МВР шеф Веселин Вучков. Все по-често сред управляващите се говори за смяната на военния министър Николай Ненчев, твърдят правителствени източници. Причината за това са редица грешни ходове на Ненчев, които са навлекли гнева на коалиционните партньори от ГЕРБ.

За засилващия се натиск за смяната на военния министър говори и заплахата от страна на представители на РЗС, че ще извадят документи срещу него, ако не си подаде оставката. Подобен ход няма как да стане без санкцията на лидера на партията Яне Янев, който в момента е съветник на премиера Бойко Борисов за борба с корупцията.

Министър-председателят също демонстрира отношението си към Ненчев, като взе нещата в свои ръце около казуса с ТЕРЕМ-Варна. На практика военният министър беше бламиран от премиера, след като той отмени решението на Ненчев да смени шефа на военния завод в морската столица Савин Попов с Георги Стойков. В резултат на това над 300 работници в продължение на два дни протестираха пред портала на завода и на Аспаруховия мост във Варна. След разговор с представители на работниците Борисов взе решение да остави Стойков на поста.

Военният министър се проваля тотално в кадровата си политика. Назначеният от него управител на “Снабдяване и търговия” Росица Русева подаде оставка заради отказ на ДАНС да й издаде достъп до класифицирана информация.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране