17.07.2016 | 17:40
Първанов: Ердоган се завърна като Наполеон
Той определи опита за преврат като странен, тъй като "запасняк" малко трудно ще реализира подобно нещо, в допълнение биват извеждани на улицата млади момчета - военни, които да го сторят

Завръщането на Ердоган от Мармарис в Истанбул ми напомня това на Наполеон. Това заяви в “Събуди се” по Нова телевизия лидерът на АБВ Георги Първанов. Той определи опита за преврат като странен, тъй като “запасняк” малко трудно ще реализира подобно нещо, в допълнение биват извеждани на улицата млади момчета – военни, които да го сторят. Според президента в Турция не знаят кои са организаторите, но са отстранени вече от длъжност, или задържани повече от 2700 съдии, които пречат на президента и държавата.

Първанов определи като заплаха утвърждаването на още по-авторитарен режим и в момента Европа, а и западът трябва да следят за ценностите.

По отношение на Белена Първанов коментира, че не е добра идеята да се водят преговори с Иран да купи оборудването за Белене. Имаме нужда от централата, тъй като България има нужда от развита енергетика. Наличието на реактор за продаване е поглед от гледна точка на провежданата в момента държавна политика.

Президентът Първанов определи и като задължително връщането на Южен поток. “Трябва да имаме повече от един газопровод. Турция не е добрият маршрут. Освен че от там маршрутът по-скъп, той е и по-несигурен. Преврата потвърди моите думи.”, посочи Първанов.

На въпроса готови ли са вече левите партии със своите кандидати за президент, Първанов отговори, че искрено се надява това да стане за по-кратко време отколкото строителството на една ядрена централа.

“Винаги съм готов с Борисов да се премерим на едни президентски избори. На тези избори това едва ли може да се случи, защото той очевидно няма да участва. Аз също съм под голяма въпросителна”, уточни Първанов.

“Татяна Дончева трябва да е едно от имената, които да се обсъдят на преговорите за общ ляв кандидат”, посочи лидерът на АБВ.

На въпроса дали самият той смята да се кандидатира за президент на изборите наесен, той заяви: “Каквото имам да кажа, ще го кажа на преговорите. Иначе не е коректно”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране