21.03.2016 | 0:01
Първанов нарече Ненчев най-вредния министър от 19-ти век
Сега се забелязва затопляне на отношенията между великите сили, а ние къде ще останем?

“По-слаб и вреден министър на войната (неслучайно така го определям) в историята на новата българска държава от ХІХ век досега не сме имали”. Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов във Велико Търново.

По думите му, действията на военния министър Николай Ненчев формират заплахи за националната сигурност. Според него той и външният министър Даниел Митов, поощрявани от държавния глава Росен Плевнелиев, налагат провокативната политика, провеждана в условията на изострен конфликт между САЩ и Русия.

“Сега се забелязва затопляне на отношенията между великите сили, а ние къде ще останем? Отговорът е нелицеприятен, нито за бизнеса, нито за туризма, нито за културното сътрудничество между нашите две страни. Каквото и да се случи в света, добрите ни отношения с Русия нямат алтернатива”, заяви Първанов. Според него Росен Плевнелиев заради желанието му в изострената политическа обстановка в света бърза “угоднически да козирува на решения, преди още да са ни ги поискали”.

 Първанов смята, че не може да изграждаме армия, чиято единствена функция е участие на мисии в чужбина. Той заяви, че не приема министри, които не разбират от военна служба, да обещават по световните столици български контингенти и след това не могат да си изпълнят обещанията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране