31.10.2017 | 8:36
Пътнически автобус на „Юнион Ивкони“ се преобърна на магистрала „Тракия“
Фирмата е собственост на двама депутати - Ивайло Константинов от ГЕРБ и Рамадан Аталай от ДПС

Шофьорът е бил сам, а такова изискване за втори шофьор няма, обясни изпълнителният директор на „Юнион Ивкони“ Георги Атанасов. Той не отрече, че шофьорът е правил втори дълъг курс в рамките на един ден и се опита да се оправдае с това, че предишния ден шофьорът бил почивал. Атанасов оправда ситуацията, довела до инцидента, с правилата в „масивите на фирмата“.

Пътнически автобус на „Юнион Ивкони“ се е преобърнал на автомагистрала „Тракия“ късно снощи.

Сигналът за пътния инцидент е получен в полицията към 22 часа в понеделник. По първоначални данни, на 297-и километър на автомагистрала „Тракия“, на територията на ОДМВР-Ямбол, в района на Стралджа, автобус с 31 пътници, пътувал в посока към Бургас, е излязъл извън пътното платно и се е преобърнал.

От фирмата са осигурили допълнителен автобус, който да извози останалите на магистралата пътници към Бургас.

Засега няма информация за загинали, но 17 са ранени. Пътниците са транспортирани за преглед, двама от тях са оставени в болница.

На мястото на инцидента са екипи на Пътна полиция. Предстои изясняване на обстоятелствата, довели до инцидента. Според пътници, цитирани от Нова тв, шофьорът е бил заспал, а според други – той е бил претоварен, защото е правил втори дълъг курс от София до морето в рамките на един ден и без да се наспи. Шофьорът е бил сам, без втори аз смяна.

Фирмата е собственост на двама депутати – Ивайло Константинов от ГЕРБ и Рамадан Аталай от ДПС

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране