12.06.2020 | 0:01
„Патриотите“ клекнаха на ГЕРБ, гневът им отмина
"Обединени патриоти" размислиха и пак заговориха за "диалог"

По-малко от 24 часа, след като заплашиха, че ще развалят коалицията с ГЕРБ, „Обединени патриоти“ размислиха и пак заговориха за „диалог“. „Всички противоречия могат да се решават по два начина – с война или диалог. Смятам, че трябва да изберем второто“, заяви вчера в телевизионно интервю съпредседателят на ОП Валери Симеонов.

Само преди два дни той за пореден път заклейми „авторитарната“ партия на Бойко Борисов. Сега, в опит да измъкне „Обединени патриоти“ от конфуза с поредния им провален ултиматум към ГЕРБ, лидерът на НФСБ използва старата опорна точка, че „коалицията е съставена от различни политически сили и е нормално да има противоречия в различни моменти или по определени текстове на законопроекти в залата“.

Коментарът на Симеонов идва ден след скандала в парламента, при който депутатите от ВМРО и партийният им лидер Красимир Каракачанов обявиха, че ще развалят управляващата коалиция, след като под натиск на ДПС групата на ГЕРБ не подкрепи предложението им в Закона за МВР за създаване на доброволчески силови отряди.

От ВМРО дори поставиха ултиматум ГЕРБ да избират между тях и партията на Ахмед Доган. На редовния коалиционен съвет следващата седмица ГЕРБ и ОП ще опитат да изгладят отношенията си, но отново ще поставят въпроса за доброволните отряди, тъй като било заложено в общата им управленска програма, стана ясно от думите на Симеонов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране