22.04.2015 | 18:10
#ПейWithMe – дари стотинка на Вежди, спаси културата!
Във "Фейсбук" започна акция срещу министър Рашидов

#ПейWithMe – дари стотинка на Вежди, спаси културата!, така се казва новосъздадената група във “Фейсбук” срещу министъра на културата Рашидов. Акцията събира пари, за да даде възможност на министъра на културата Вежди Рашидов “да се успокои и да си ходи, защото песента му е изпята”.

#ПейWithMe призовава данъкоплатците: “Нека дарим 100 лв. на министър Вежди Рашидов, за да се успокои и да си ходи, защото песента му е изпята. Всеки е добре дошъл да дари 1, 2 или 5 стотинки в шапката за министъра.”

Вчера в интервю за бТВ Рашидов се нахвърли върху уволнения от хор “Йоан Кукузел” тенор Георги Петров, обвини го, че омаловажава постиженията на българската държава за широко рекламираната изложба на тракийски съкровища в Лувъра, и демонстративно обяви: “Ще му дадеме 100 лева, за да се успокои и да не пее, ако може.” После намали на 50 лв., които щял да извади от джоба си. С безцеремонен тон министърът заяви, че е “най-важно, че кукузелите са пели в Нотр дам и че аз им отворих вратите на Нотр дам, щом този не е пял, значи не е кукузел. Да ходи в хор “Гусла”.

Събирането на 100-те лева за министъра ще стане утре вечер, четвъртък в 18 ч., пред Министерство на културата.

Държавата ще атакува всички сделки, за които се прецени, че увреждат масата на несъстоятелността на КТБ. Софийският градски съд (СГС) обяви КТБ в несъстоятелност и определи начална дата на неплатежоспособността на банката 6 ноември 2014 г. – датата на отнемането на лиценза на банката.

Временните синдици в КТБ, а впоследствие и постоянните, ще оспорят пред съда всички сделки, които увреждат масата на несъстоятелността или привилегироват някои кредитори за сметка на други, категоричен бе финансовият министър Владислав Горанов, цитиран от БНР.

“…Така че откраднатото от КТБ да бъде върнато там и кредиторите на банката – всички вложители, които не са удовлетворени от имуществото в КТБ, в това число и най-големият кредитор – Фондът за гарантиране на влоговете, да бъдат равнопоставени и еднакво удовлетворени”, коментира министърът.

Горанов обеща, че една от първите сделки, която ще бъде атакувана в съда, е цесията на министъра на културата Вежди Рашидов. Неговите депозити в КТБ са за 2,5 млн. лв.
“Няма значение чие име седи в договорните отношения, без значение дали това е Вежди Рашидов, дали е на някой друг повече или по-малко известен гражданин, който е имал лошата участ да стане кредитор на КТБ”, каза Горанов.
Той посочи, че цесията на министъра на културата Вежди Рашидов е законна. Според документи, изтекли в интернет, Рашидов е цедирал депозита си в КТБ с “Риск инженеринг” на Богомил Манчев.
„Но, ако в резултат на цесията се нарушава предимството и той се явява привилегирован кредитор на КТБ, ще положим всички усилия и ще ви поканим след няколко дни в КТБ, това ще е от първите атакувани пред българския съд сделки”, допълни Горанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране