10.08.2015 | 9:53
Петков и тв водещи се захапаха за спестяванията на Първанов
А защо Btv уволни двама журналисти заради един неудобно зададен въпрос към Орешарски?

Искри прехвърчаха в ефира на bTV между водещите на сутрешния блок Вяра Деянова и Денислав Борисов и госта в студиото Румен Петков.

На въпрос за спестяванията на президента Георги Първанов, зам.- председателят на АБВ обяви: „Нямам никакви съмнения в неговия морал и честност, но да държим тази тема във въздуха… нека да намери своето институционално решение и то да бъде представено пред публиката“.

На въпроса не го ли смущава фактът, че в декалрацията си Първанов посочва скромни спестявания, с които няма как да помогне на сина си, Петков пресметна: „Заплатата на държавния глава е около 3500 лева, не знам точно, на месец. Това означава, че той е получавал като годишен доход грубо 45 000 – 50 000 лева. Все пак той 10 години беше държавен глава“.

Журналистите си позволиха да нарекат Първанов „спестовен президент“, което предизвика вълна от недоволство у Румен Петков. „Това са едни внушения, които са меко казано неверни. Редно ли е аз да ви питам защо вашата медия уволни двама журналисти заради един неудобно зададен въпрос към тогавашния министър-председател Пламен Орешарски“. Последваха няколко кратки коментара на Деянова и Борисов, с които се двамата се опитаха да обяснят, че такова нещо не се е случило в телевизията.

Бившият вътрешен министър коментира темата и за предполагаемите терористи, влезли на територията на България. „Батальонът на „Ислямска държава“ в Западна Европа надхвърля 1500 души. Европа и САЩ бяха хванати неподготвени от това, което се случи в Близкия Изток“, поясни той.

„Сигурно има изтичане на информация, щом се появиха снимки на тези документи“, информира Румен Петков. „Трябва да бъдем много внимателни, защото България е транзитна държава“, добави още бившият вътрешен министър. „Неприятно е изтичането на информация. Във всяка държава се случва подобно нещо. Сега ние трябва да доказваме, че тези двама души нямат нищо общо с „Ислямска държава“, завърши зам.-лидерът на АБВ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране