09.02.2024 | 14:01
Пионки на семейство Лорер окупираха сладките постове по морето
Близки до депутата лица пълнят банката кадри на ПП

Пионките на „Продължаваме промяната“ (ПП) край морето в значителна степен са кадри на Даниел Лорер, сочи кариерната разстановка. Депутатът и бивш министър на иновациите и растежа се кандидатира неизменно за парламента от Варна, а с града житейски е свързан чрез съпругата си Виолета.

Темата с кадруването по морето стана актуална след едно назначение в последните дни. Пост на областен зам.-управител получи Изабела Иванова, която бе експерт в политическия кабинет на Даниел Лорер, докато той бе министър, пише „Сега”.

Мястото бе овакантено, след като доскорошният областен зам.-управител Антоанета Петрова бе прехвърлена да помага на кмета.

Преди да влезе в областна управа, тя не се притесняваше да присъства публично на съвещания с кмета, макар да не е известно да е била назначавана на какъвто и да е общински пост. Сред доверениците на Лорер е и управнкът на район „Приморски“ Николай Желязков, който за кратко бе зам.-председател и член на борда на Държавната консолидационна компания.

Ако във Варна ПП не може да разчита на областен управител, не така стоят нещата по на север. Сглобката отреди поста в Добрич за ПП-ДБ. И в него седна живялата дълго във Варна Йорданка Костадинова, междувременно опитала и да бъде кмет на добруджанския град. Тя също е считана за близка до Лорер, по-специално – на цялото семейство Лорер.

НА ЮГ

Областният управител на Бургас Пламен Янев пък е човек на Константин Бачийски. През декември местната структура на ПП свали доверието си от Бачийски, което не се отрази Янев, тъй като съпредседателят на партията Кирил Петков си остана приятел с Бачийски. Но Янев е в тежки отношения с много от факторите в града, поради което покрай ротацията на национално ниво може и да се раздели с поста.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране