21.08.2015 | 0:02
Пиронкова не успя да направи чудо срещу Серена
Българката загуби с 5:7, 3:6 от лидерката в ранглистата

Цветана Пиронкова не успя да направи чудо и да победи най-добрата тенисистка в света към момента – Серена Уилямс (САЩ). В мач от II кръг на турнира в Синсинати първата ни ракета (№42 в света) загуби с 5:7, 3:6 от лидерката в ранглистата. Това бе 4-то поражение от 4 мача на Пиронкова срещу Уилямс, която направи общо 15 аса в срещата.

“Можеше да бъде и доста по-добре. Знаете, че трябва да се подготвя психически. Това е най-важното. Наистина се опитвам да остана далеч от стреса и от медиите, но това е малко трудно. Не искам да чувам за тази история или онази история. Просто искам да дам най-доброто, на което съм способна. Искам да печеля и ще трябва да постигна това”, заяви Серена след победата.

Тя е поставена под голямо напрежение, защото има шанс да стане едва втората тенисистка в т.нар. Оупън ера, която прави Голям шлем. Уилямс спечели първите три турнира за годината и при успех на US Open ще направи шлема. Преди нея Щефи Граф (Гер) направи това през 1988 г., като тогава спечели и олимпийската титла в Сеул.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране