06.07.2022 | 12:45
Плащат с биткойни на отцепниците, за да подкрепят кабинета „Василев“?
В кулоарите на НС се говори, че криптовалутата е основното средство за разплащане с купените депутати, твърди Делян Добрев от ГЕРБ

Правителството на Кирил Петков се провали във всяка сфера. Инфлацията ни е два пъти по-висока от тази в ЕС, обедняваме два пъти по-бързо. Защо някой депутат би тръгнал да подкрепя управляващите при положение, че цялото общество вижда, че те се провалиха? Защо, ако няма материален интерес? Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ Делян Добрев от ГЕРБ.

„Дали са обещали, че ще ги впишат в листите си, или са им платили с биткойни? И такива слухове има. Ако имахме факти, щяхме да подадем сигнали в прокуратурата и в полицията. В кулоарите на Народното събрание се говори, че това са методите на разплащане. Примамват ги и с обещания за постове“, добави той.

„Един народен представител е избран с около 10-11 хиляди гласа. Ако напазаруваш 4-5 депутати, означава, че си купил около 50 000 души. По толкова парламентаристи се избират в Сливен, както и в Ямбол, и в Смолян“, коментира Добрев.

„За да се избере новото правителство, са нужни още 11 гласа в парламента. Толкова са мандатите в един от районите в София“, добави той.

„4-5 депутати се отцепиха от „Има такъв народ“, а от „Възраждане“ – един, но за още една колежка, която е шахматистка, се говори още от миналата седмица, че всеки момент ще се отдели от партията на Костадинов. Слави Трифонов се оплаква всеки ден във Фейсбук, че му тормозят депутатите. Лидерът на „Възраждане“ също разкри, че им се обаждат, за да подкрепят кабинета „Василев“, заяви депутатът от ГЕРБ.

„Имам опасения, че до петък ще напазаруват достатъчно депутати. Вчера се носеше слух, че им остава на управляващите да си купят още един депутат, за да имат мнозинство от 121 гласа в парламента“, каза още той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране