06.07.2016 | 0:01
Плевнелиев се хвали: България е добре представена с президент като мен
Късането на снимката ми в „Шоуто на Слави" беше безсмислен акт

България е добре представена по света от своя президент. Тежките протоколи държавният глава да бъде придружаван от първата си дама останаха в миналото. По-малко протокол, повече ефективност, заяви президентът Росен Плевнелиев. Той коментира и предстоящите президентски избори и изрази притеснението си от факта, че кандидатите все още не излизат.

По повод кандидатурата на ГЕРБ, Плевнелиев каза пред Нова телевизия, че знае, че те са няколко на брой. Самият той бил един от тях, но взел своето решение да не се бори за втори мандат и не съжалявал за това.

„Взех сам своето решение и се радвам, че го взех навреме. Бях честен и към народа като казах много ясно и защо. Всички са наясно с личните причини, които имам, още повече народът знае за трагедията, която сполетя мен и семейството ми преди по-малко от година”, заяви държавният глава. По думите му, този мандат и до последния ден ще бъде много напрегнат и динамичен.

Плевнелиев коментира и скандала, развихрил се около късането на снимката му в предаването „Шоуто на Слави”. По думите му самият акт е безсмислен. “Не искам дори да коментирам, че в ефир се къса снимката на държавен глава”, категоричен е президентът.

Що се отнася до референдума, иницииран от гологлавия шоумен и екипа му, той посочи, че е сезирал Конституционния съд, защото референдумът е бил с противоконституционни въпроси и е минал без дебат пред НС. „Направих го и се гордея”, подчерта той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране