06.02.2018 | 9:19
Плевнелиев захапа Радев: Един държавен глава не остава в историята с рейтингите
Той напомни, че българските политици трябва да се държат като европейци в момент, в който Русия взривява европейските принципи и опитва да дестабилизира ЕС

Президентът на България между 2012 г. и 2017 г. Росен Плевнелиев се обяви срещу идеята на БСП за провеждане на референдум за това дали България да приеме Истанбулската конвенция срещу насилието над жени.

“Против съм да се прехвърля отговорността на народа, който е заблуден и подведен”, заяви Плевнелиев в интервю за Нова телевизия.

Той за пореден път упрекна действащия президент Румен Радев, че се е забавил да изрази позиция по документа на Съвета на Европа. “Когато има разделение, лъжи, манипулации и липса на дебат по важна тема, е важно да има ясни аргументи от държавния глава”, каза Плевнелиев.

Той напомни, че българските политици трябва да се държат като европейци в момент, в който Русия взривява европейските принципи и опитва да дестабилизира ЕС с методите на хибридната война. “Хибридната война е иновативен инструмент на Русия как да се дестабилизират държави и да се държат в подчинение”, заяви Плевнелиев и даде пример с окупацията на Крим и активизирането на замразени конфликти в съседните на Русия Грузия, Армения, Молдова.

Според Плевнелиев мнозина български политици се страхуват да критикуват Русия и да коментират как живеят руснаците – в условията на съсипана икономика, автократичен режим, емиграция на елитите и на младите хора.

1 коментар

  1. .Керпеден Пенчо каза:

    Тоя няма ли кой да му каже да се скрие някъде с бръмчалката си и да не се показва пред хората.Те имат достатъчно обекти за псуване,а той ще им дойде в повече.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране