09.05.2023 | 10:34
Пловдивчани ще съдят полицаите, които ги съблякоха чисто голи
Собственикът на обискираната дискотека определи акцията на служителите на реда като фиаско, намерили само 1 цигара марихуана

Клиенти на пловдивската дискотека, които са били съблечени голи от полицаите, които дошли на проверка по сигнал за разпространение на наркотици, ще съдят служителите на реда, тъй като са били унизени по най-недостойния начин. Това каза в интервю за „Денят започва“ по БНТ собственик на пловдивската дискотека Деян Найденов.

В момента се образуват частни жалби, уточни той.

„Полицаите намериха само една цигара марихуана и съставиха акт на жената, в която е била, акт за хулиганство. От 19 сепарета решиха да претърсят едно празно и намериха някакво пликче с прах 0,4 грама. Как решиха точно там да се преобърне и да се намери нещо? Всеки сам може да си направи извода“, коментира Найденов.

„Ако спра 400 души на улицата, може да намеря в някого наркотици. Не мога да гарантирам, че няма такива хора и по клубовете. Естествено, че се е случвало да гоним неадекватни клиенти, но дали е от алкохол или от наркотици не може да преценим“, добави той.

„Отчитаме големи загуби от това, че в такъв натоварен ден не ни оставиха да работим и ни изгониха клиентите. Притесняваме се, че тези проверки ще продължат, макар че резултатът им бе едно фиаско“, коментира собственикът на дискотеката.

„Преди време имахме проверка от ГДБОП, пак нахлуха 40-50 човека в заведението, пак нищо не намериха. Нали се сещате, че не е нормално да влязат хора с качулки и с автомати сред млади хора!?“, каза още той.

Съпредседателят на Българската асоциация на заведенията Павлин Петров пък коментира в студиото на националната телевизия, че не в заведенията, а на други обществени места да бъде пресечен пътят на наркотиците.

Ние трябва да осигурим комфорт на клиентите, за да може да се забавляват, добави той.

Водещите на „Денят започва“ обаче коментираха, че е публична тайна това, че в дискотеките се случват нередни неща.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране