06.08.2015 | 0:06
Почина актьорът Васил Попов
Любимецът на публиката си отиде на 81 години

Актьорът Васил Попов е починал днес, съобщи БНТ. Той е една от емблемите на Сатиричния театър през златните години на трупата. Роден е през 1934 г. в София и в кариерата си е изиграл повече от 150 роли.

Партнирал си е със Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев и Георги Парцалев, а в съзнанието на поколения зрители ще остане като тандем с вече покойния Хиндо Касимов. Напъхвал се е в кожите дори на Хамлет и крал Лир, но завинаги ще остане като един от най-талантливите комедийни актьори. През последните месеци здравето на Васил Попов рязко се влоши. „От 2 месеца съм на легло, от 3 – с кислороден апарат. Все пак съм на 81 и е нормално да имам болежки“, сподели той в едно от последните си интервюта.

По-рано днес на 87-годишна възраст почина известната българска актриса Мария Русалиева. Почти 40 години тя игра на сцената на театър „Българска армия”. Сред незабравимите ѝ роли в театъра и киното са тези от „Утро над родината“, „Рицар без броня“, „Любимец 13“, „Вишнева градина“, „Ла дона е мобиле“, „Димитровградци“.

Освен в стотици пиеси на сцената на театъра, тя се снима и в редица български филми, сред които „Рицар без броня“ (1966), „Семейство Калинкови“ (1966), „Любимец 13“ и „La Donna E Mobile“ (1993).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране