07.11.2016 | 1:31
Полицията в Пловдив: Лъжа е, че има заповед да не се охраняват бюлетините
Организацията е в съответствие с издадена заповед от главния секретар на МВР гл.комисар Георги Костов

По повод публикувана в електронна медия информация за издадена устна заповед полицията да не придружава чувалите с изборна документация при пренасянето им от секционните избирателни комисии в РИК, ръководството на Областната дирекция на МВР – Пловдив категорично заявява, следното:

Създадена е строга организация за охрана при транспортирането на изборните материали след приключване на изборния ден до 16 и 17 РИК. Уточняваме, че ангажимент на ОДМВР-Пловдив е с полицейски коли служителите на реда да съпровождат и охраняват автомобилите, в които се движат членовете на СИК и в които се пренасят изборните книжа.

Организацията е в съответствие с издадена заповед  от главния секретар на МВР гл.комисар Георги Костов с цел обезпечаване на сигурността и спокойното протичане на избори за президент и вицепрезидент на България и на национален референдум.Конкретно за град Пловдив организацията е съгласувана с кмета на Община Пловдив, който е предоставил график с номерата на транспортните средства и водачите им, разпределени по райони и места за гласуване в града. На тази база са планирани и необходимите полицейски сили за съпровод и охрана на материалите.

От щаба на ОДМВР – Пловдив е организиран строг контрол върху спазването на транспортните графици и по отношение охраната на изборните места и двете РИК, така че да не се допусне нерегламентирано пренасяне на неохранявани изборни материали.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране