23.12.2016 | 14:30
Поредната лъжа на Бойко Борисов! Излезе с нова версия на легендата за убития дядо
Премиерът в оставка доказва, че непознаването на историята води до сериозни проблеми с версиите и е лесно да бъде разобличена всяка лъжа
"Господари на ефира" трябва да му връчат нова награда

На последното заседание на Министерски съвет тази седмица, Борисов заяви, че неговият дядо е убит от комунистите, защото е бил николапетковист. В стенограмата от МС пише следното:

“БОЙКО БОРИСОВ: Ще се радвам, ако, живот и здраве, догодина в тези чествания, които предполагам вие ще организирате като партия, да ни включите и нас. Моят дядо е бил Николапетковист, така е, дори в моето досие пише „враг на народната власт, Николапетковист“. Така че, това да ти е на вниманието, с удоволствие ще се включим в честванията. Приема се точката.”

През 2014 г. в личния си профил във Фейсбук Борисов разказва следната история:

“На 9 септември, когато са дошли гавазите от Държавна сигурност, са го извели от дома му и са го пребили с тояги в царевицата в двора, пред очите на всичките му близки. От там са го завели в Централния затвор, от където след няколко дни са обявили, че е починал от червен вятър”

За пореден път премиерът в оставка доказва, че непознаването на историята води до сериозни проблеми с версиите и е лесно да бъде разобличена всяка лъжа.
Ако дядо му е бил убит на 9 септември, то той не е бил николапетковист, защото по това време Никола Петков е един от водачите на преврата. А ако е бил николапетковист и е убит заради това, то не може да се е случило на 9 септември. Щом лъже дори за тези незначителни факти от биографията си, може ли да се надяваме, че някога ще каже истината за управлението си?

3 коментара

  1. Истината каза:

    По изявленията на Бойко Борисов за смъртта на дядо му, че е убит от комунисти на 9-и септември 1944 г. – това не е вярно. Първо, на Бойко Борисов дядо му по майчина линия е починал през седемдесетте години на миналия век, а баща му – някъде през 1965 г. умира. Бойко Борисов няма дядо по майчина или по бащина линия, който да е убит на 9-и септември 1944 г.
    Доколкото разбирам, става въпрос за прадядо му от Хераково, на майка му дядо. Той се казваше Асен Войнов. http://socbg.com/2016/12/%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D1%8F%D0%B4%D0%BE-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8.html

  2. agent Buda каза:

    Още една лъжа,незнание или наглост е това – “На 9 септември, когато са дошли гавазите от Държавна сигурност….” – ДС е създадена 1925г. и е отдел при ПОЛИЦИЯТА до 1944г. НА 10 септември, с постановление №1 на правителството на ОФ е създадена „Народна милиция“. Разпуснати са всички областни и околийски управления на МВР, уволнени са всички полицейски началници и 30 000 служители. В НМ се назначават бивши партизани, политзатворници..а отдела ДС минава към ДНМ/Д-ция на Нар.М-ция/ Чак през 1947 година той е отделен като самостоятелна дирекция…т.е. на 9.IX. не е имало ДС !.. А иначе може и да е бил николапетковист,но те са били с властта на Девети,дори нещо повече – в т.нар. Народен съд / от декември 1944 до април 1945 г. / самият Н.Петков участва във вземането на решение за създаване на концентрационни лагери…Е,тогава на 9 септември кой така е набил дядо му или прадядо му,след като още е нямало ДС,партизани в с.Хераково не са слизали,червеноармейци не са влизали.. ?! Разбрали селяните за падането на режима по радиото и хоп…дядо му бил набит. Не се иска много акъл,но трябва поне малко да го имаш..и някакво усещане, ако не си наглец….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране