07.05.2015 | 21:02
Последният голмайстор на ЦСКА напуска
"Червените" останаха с двама нападатели по-малко за дербито в събота

Авторът на последния гол за ЦСКА в официален мач – Орелиан Жоаким, обяви, че най-вероятно ще напусне клуба след края на сезона. Нападателят се подложи на операция на увреден менискус в родината си Люксембург и ще се възстановява минимум месец. След успешната интервенция футболистът даде интервю пред местния в. „Льо Кутидиан“, в което в прав текст обяви, че само чудо може да го задържи на „Българска армия“.

„Ще мога да играя отново след около месец. Най-вероятно няма да успея да се върна за края на сезона в България. Въпреки това отново ще пътувам дотам, тъй като трябва да свърша малко работа. Освен ако не се случи някакво чудо, ще напусна ЦСКА. Последните няколко седмици обстановката в клуба бе изключително сложна за мен и съотборниците ми. Вече мисля усилено за бъдещето си. Имам някои варианти, но все още не съм влязъл в конкретни преговори“, съобщи Жоаким, който вкара два гола за победата на „червените“ с 3:1 срещу „Черно море“ в А група на 13 декември 2014 г. Именно това е и последният мач, в който ЦСКА отбеляза попадение, а оттогава рекордьорът по шампионски титли на България е в безпрецедентна серия от 9 поредни ялови срещи.

Операция претърпя и друг нападател на „армейците“ – Иван Стоянов. Бившият национал също е аут до края на сезона, след като вчера се подложи на хирургическа манипулация заради болки в аддукторите. Според първоначалните прогнози Стоянов ще е готов за натоварване едва в началото на лятната подготовка, което поставя треньора Любослав Пенев в деликатна ситуация с окомплектоването на състава за оставащите мачове до края на първенството. Първият от тях е дербито с шампиона „Лудогорец“ в събота в София.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране