20.11.2017 | 0:01
Поставят видеорегистратори и предпазни колани в автобусите
От МВР ще изготвят списък с опасните пътни участъци в страната

Властите обявиха редица мерки за намяване на пътните произшествия след извънредно съвещание при премиера Бойко Борисов, в което участваха вътрешният министър Валентин Радев, транспортният министър Ивайло Московски, министърът на регионалното развитие Николай Нанков и представители на МВР, ДАИ и АПИ. Повод за извънредната среща в Министерския съвет бе катастрофата край село Микре, при която загинаха девет души, а мнозина бяха ранени. Както и зачестилите като цяло произшествия през последните няколко дни.

Компетентните органи ще се задължат в най-кратки срокове всички превозни средства, които изпълняват обществен превоз, да се оборудват с видеорегистратори – камери, които да заснемат в реално време цялата пътна обстановка. Или своеобразни „черни кутии“, както ги нарече министърът на транспорта Ивайло Московски

Наред с това автобусите ще бъдат оборудвани с предпазни колани, а транспортното ведомство ще „приложи изискване за евростандарт за технически характеристики на тези превозни средства с най-съвременните системи за безопасност“, подчерта Московски.

От МВР на свой ред ще изготвят списък с опасните пътни участъци в страната. Този списък ще бъде предаден на останалите ведомства, които ще направят съответните подобрения, съобщи вътрешният министър Валентин Радев. „Дали с релефна маркировка или с други неща. Дори ако трябва и препроектиране на пътищата, за да избегнем обективни причини за пътно-транспортни произшествия. Ако трябва да се направят промени в законодателството“, увери Радев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране