29.11.2017 | 0:01
Правителството пръсна близо 2 милиона лева
Най-много харчове, 500 000 евро, са отпуснати за Спешния доверителен фонд на ЕС за Африка

На извънредното си заседание вчера правителството разпредели допълнителни 1 846 827 лв. от бюджета. 14 715 лв. ще бъдат приведени на МОН за изплащане на стипендии по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища в 7 общини. Министерският съвет реши още да отпусне персонална месечна помощ от 108,88 лв. на 17 деца без право на наследствена пенсия от починал родител.

Икономическото министерство ще получи 419 748 лв., предназначени за община Габрово, за реконструкция на участък от ул. “Индустриална” и за продължение на улицата до терена, в който ще бъде построен завод за производство на туби.

Най-много харчове, 500 000 евро, са отпуснати за Спешния доверителен фонд на ЕС за Африка. Средствата са доброволна вноска във фонда, създаден от Съюза за постигане на стабилност и справяне с първопричините за незаконната миграция и разселените лица в Африка. Те се осигуряват по линия на официалната помощ за развитие и хуманитарна помощ, които страната ни като член на ЕС следва да отделя от бюджета си. Бойко Борисов обеща преди няколко месеца на лидерската среща в Брюксел, че България ще задели този половин милион евро от бюджета си. От учредяването на Доверителния фонд досега страната ни е превела 50 хил. евро, колкото е приносът на Латвия, Литва и Словения.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране