30.05.2018 | 8:46
Президентът и съпругата му приемат абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение

На 30 май ще се проведе традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение. Събитието е част от благотворителната инициатива на държавния глава “Подкрепи една мечта”.

В рамките на инициативата младежите, израснали без родителски грижи, получават информация и напътствия за своята професионална реализация или обучение. През учебната 2017/2018 г. в нея участват 124 младежи. За 54 от тях специалистите от Бюрата по труда търсят подходяща форма на заетост, а 26 са избрали да продължават своето образование във висше училище. 44 от младежите ще бъдат настанени в друг вид социална услуга заради висока степен на увреждане и трайно намалена работоспособност.

Oт 16:00 часа в Гербова зала на “Дондуков” 2 президентът Румен Радев ще посрещне абитуриенти от над 60 специализирани институции за деца и младежи от цялата страна.

Тази година водещи на тържеството ще са абитуриентите Божана Атанасова от Разград и Слави Стоянов от Пловдив. Интересите на Божана са насочени към професионална реализация в сферата на модата. Божана е сред зрелостниците, които ще преминат професионално обучение по фризьорство, осигурено от българо-италианската фирма “Кристиан оф Рома” – партньор на инициативата. Изборът на Слави е да продължи своето образование в специалността „Социални дейности“ на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. В 19.00 часа в ресторант “Лаура”, Национален дворец на културата, ще започне балната вечер за абитуриентите.

Изпълнителите, които ще подкрепят инициативата, са Поли Генова, Михаела Филева, Любо Киров, Орлин Павлов, Искрата, Дара, Павел и Венци Венц, Дичо, Нели Петкова, група D2, група 4 Magic и Танцов ансамбъл „Пламъче“. С приветствия към зрелостниците ще се включат и актьорите Любомир Нейков, Ненчо Илчев, Ралица Паскалева, Силвия Лулчева и Наум Шопов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране