22.09.2015 | 10:17
Притиснат от кредитори, Любо Пенев продаде и къщата си в Драгалевци
Купувачите са украински олигарси, бягащи от новата власт в Киев

Футболната легенда на ЦСКА Любослав Пенев продаде, заради дългове, и луксозното си имение в Драгалевци, разположено на култовата улица „Лешникова гора”. Купувачи са украински олигарси, бягащи от новата власт в Киев. Така Любо Пенев се нареди до левскаря Наско Сираков, който успя набързо да продаде заради дългове и двете си къщи в Драгалевци и сега живее в апартамент из Студентски град.

През 2009 г. Любо Пенев бе спрян да пътува за Лондон, заради обезпечителна заповед на бургаски съд, забраняваща му да напусне страната, заради дълг към банка. В крайна сметка треньорът обезпечи дълга си и стигна до столицата на Великобритания, където ЦСКА играеше с Фулъм мач от груповата фаза на Лига Европа.

От ноември миналата година знаменитият централен нападател на“червените“и на националния отбор е безработен, въпреки няколкото месеца, прекарани начело на ЦСКА. Но заплатата при червените е била в пъти по-ниска от 40 000 лв, които Чичовото е взимало на месец от БФС като наставник на футболните национали. Твърди се още, че преди време той се е разделил и с имот в Испания. Според спортния вестник “Меридиан мач” – които вероятно никога не е виждал имота на Чичиовото, цената била не по-ниска от 150 000 евро, което е направо смешно за такъв имот – огромна баровска къща и няколко декара облагороден двор, разположени на култовата улица “Лешникова гора”. Освен това квадратът, където е имотът на Любо Пенев, е газифициран, има и канализация, а широката улица се чисти редовно от общината защото е събирателна. Има и редовно сметоизвозване.

Според други издания, далеч по-добре започнати с пазарните ценови равнища в тази част на София, къщата на Чичовото струва над 1.5 млн. евро, защото е една от от най-ефектните сгради в престижния квартал. Дворът от няколко декара е опасан от висока 2.5 м. ограда. На стотина метра по на запад има почти половинвековна борова гора покрай Дреновичка река. Пред къщата има и караулка, в която доскоро имаше и охранител, а в гаража за пет коли спокойно могат да се паркират и трите  лимузина Ауди А8 на треньора.

Доскоро Любо Пенев живееше в имота със сина си Никълъс и с майка му Кристина, която преди години имаше връзка с ВИС-аджията Васил Илиев. За да не се форсират излишно двигателите на преминаващите по улицата край къщата коли, Любо Пенев беше издействал от общината и специални пътни знаци, ограничаващи скоростта до 30 км/ч, както и поставянето на два “спящи полицая” на пътното платно.

Въпреки това животът на Любо Пенев в полите на Витоша сини не беше безоблачен. Враждата между Чичовото и комшиите му датира отдавна. Според слуховете в района, веднъж, заради дълбокия сняг, обитател на съседен имот паркирал колата си пред къщата на Пенев. В изблик на луда ярост треньорът му отскубнал задната чистачка и нанесъл други щети на возилото, паркирано на иначе общинската улица и отделено от дувара на Пенев с метър широк тротоар, също общински.

Но това е вече история за квартала.

В момента украинците приключват с ремонта на луксозното имение, разположено между други две суперски имота. Става дума за реновирания имот на бившия комунистически военен бос генерал-полковник Велко Палин от изток и друга суперголяма къща с огромен двор – от запад, до Дреновичка река.

Така че на улица “Лешникова гора” в Драгалевци нищо не се е променило. Лицата, обитаващи къщите понякога се сменят, но имотите стават все по-скъпи, а кварталът все така тих и чист и населен с общо-взето дружелюбни хора, отмарящи сред нископостриганите ливади.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране