05.03.2016 | 0:01
Продават ли се в България горива от “Ислямска държава”?
От снимки от Космоса, направени от спътници на Русия и САЩ, се вижда как горивото се докарва с танкери и разтоварва в български пристанища

До България стигат горива от “Ислямска държава” и се продават по наши бензиностанции, съобщили партньорски спецслужби на нашите.  Това е същинската причина за масовите проверки по бензиностанциите в 15 области, при които бяха забранени за продажба и запечатани 29 000 литра горива.

Твърди се, че от снимки от Космоса, направени от спътници на Русия и САЩ, се вижда как горивото се докарва с танкери и разтоварва в български пристанища. По документи то е от данъчен склад в Гърция и е вътрешна доставка за ЕС, уточнява схемата вестник „Труд”.

По пътя на логиката, може да се предположи, че блокираните 29 000 литра горива наистина са с произход извън България, възможно е дори да са от рафинерии на ДАЕШ, което обяснява лошото им качество. Терористите използват малки модулни полеви инсталации за преработка на петрола, от които се получава гориво с изключително ниско качество.

Оказа се, че депутатът от ПФ Емил Димитров-Ревизоро вече повече от година сигнализира за нелегалния внос на горива, от който държавата губи милиони. “От година и половина съм в парламента. Още на втория месец им показах албуми, на които има осем пристанища с кораби, заснети в реално време, как разтоварват горива без абсолютно никакъв контрол. Не казвам тези горива по какви цени са придобити, а да не говорим откъде и са дошли, защото са възможни всякакви трактовки“, коментира Емил Димитров. Според него така внесените контрабандни горива най-лесно се продават по стотиците ведомствени бензиностанции, на които липсват измерителни уреди и не отчитат онлайн продажбите си в НАП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране