06.08.2016 | 11:45
Проф. Константинов: Борисов и ген. Радев ще са на балотаж за президент
Резултатът от президентския вот обаче може да се окаже решаващ за по-нататъшния ход на политическите събития у нас
Михаил Константинов

На балотаж на президентските избори ще бъдат премиерът Бойко Борисов и командирът в оставка на ВВС ген. Румен Радев. Това заяви проф. Михаил Константинов по радио “Фокус. Според него за Борисов би било трудно да спечели още на първия тур. Експертът коментира още, че ако настоящият мин.-председател стане президент, това няма да се отрази на кабинета.

Резултатът от президентския вот обаче може да се окаже решаващ за по-нататъшния ход на политическите събития у нас.

Усложняването на международната обстановка ще доведе до широка управленска коалиция в България. „Ако се окаже, че е необходимо, ще се направи и голяма коалиция. Може да звучи кощунствено на много хора в България, но такава коалиция управлява Германия вече 10 години, управлява Австрия повече от 30 години и не е изключена и у нас. Това трудно може да бъде преглътнато както от хората вляво, така и от тези вдясно, но ако войната се разгори на нашата югоизточна граница, е ясно, че такова обединение е необходимо“, коментира проф. Константинов.

Той допълни, че когато родината е в опасност, политическите сили трябва да се обединяват. „Тук не става въпрос само за големите, но и за по-малките“, отбеляза изборният експерт.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране