07.02.2018 | 0:01
Прокуратурата мълчи за инцидента с министър Московски
Засега без отговор остават въпросите му е взета проба за алкохол и наркотици

“Води се разследване. Тепърва ще се изясняват обстоятелствата” – само това каза говорителят на Софийската окръжна прокуратура Нина Панчева пред “Сега” по казуса със загиналото 4-годишно дете на транспортния министър Ивайло Московски. Момченцето издъхна в петък на Боровец, след като моторната шейна, на която го возел баща му, се ударила в дърво.

Засега без отговор остават въпросите взета ли е проба за алкохол и наркотици на водача на шейната – Московски, какви и колко свидетели са разпитани, как е било обезопасено детето върху моторната шейна, какви са правилата за това, минат ли е инструктаж за безопасност и много други. Неясно е дори по кой текст от Наказателния кодекс е образувано разследването.

Няма официална информация и чия е мощната шейна, с която министърът е возел сина си. Знае са само, че компанията му се спускала с шейни, които не били наети от местните фирми. Не е бил нает и водач от Боровец, съобщи по bTV човек, който се занимава с тази дейност там.

От МВР в събота прокараха версията за неравност по трасето и се въздържаха от обичайното си обвинение за несъобразена скорост.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране