31.01.2015 | 14:56
Прокуратурата не е на ДПС, пъне се Цацаров
Главният прокурор се ядоса на въпрос за отношенията му с партията на Доган

Главният прокурор Сотир Цацаров отрече обвиненията, че активността на прокуратурата по случая „КТБ“ обслужва ДПС.

В интервю пред Нова тв той припомни предисторията на събитията. „Кой описа първи сигнала за КТБ до прокуратурата? Протестна мрежа. С ДПС ли работя?“, попита риторично Цацаров.

Малко преди това той обясни защо действията на прокуратурата винаги ще бъдат гледани с критично око от нейните врагове. „Думата пирамида бе използвана от Стив Ханке. После я използва, ако се не лъжа, Левон Хампарцумян. Ако тази пирамида, която се е захранвала с въртене на парите, беше рухнала след една година, какво щяха да напишат специалистите: „Прокуратурата не си свърши работата…“, попита той.

Цацаров обяви още, че бившият зам.-председател на Народното събрание и на ДПС Христо Бисеров ще бъде изправен скоро пред съда по обвинението за пране на пари. Той припомни, че прокуратурата е положила огромни усилия по разследването срещу Христо Бисеров. Започнала е да работи от информация за един трансфер от недекларирана банкова сметка в Швейцария към банкова сметка в Македония. Стигнала обаче до събирането на достатъчно доказателства, за да поддържа тезата си, че Бисеров е прал пари.

По разследването остава да се получи информация само от Швейцария. “По запитването от швейцарските власти е поискана допълнителна информация. В момента правим необходимото, за да може тази допълнителна информация да бъде предоставена и тя ще бъде предоставена. Делото Бисеров ще приключи като досъдебно производство с внасяне на обвинителен акт в съда”, посочи главният прокурор.

Обвинител №1 коментира още, че ще предложи създаването на специална структура за разследване на корупция по високите етажи и ще поиска промени в процесуалния закон.

1 коментар

  1. аз каза:

    Бисеров ще го изправиш пред съда,ако го намериш. И той е духнал отдавна,за да си харчи заграбеното на спокойствие. А Цацата само се пъне!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране