15.05.2022 | 11:23
Просто Киро пропуска посещение в Скопие
Новината дойде от началника на кабинета Лена Бориславова

Отпада посещението на премиера Кирил Петков, наречен от своите Просто Киро, в Република Северна Македония. Новината дойде от началника на кабинета Лена Бориславова в участие по БНТ.

Тя опроверга силният натиск към България по отношение на ветото, а заради поредната протегната ръка към РСМ за подновяване на диалога страната ни очаква резултати – спиране на езика на омразата, дискриминацията, както и проблема с българската диаспора.

„Нямаме документ върху който можем да работим по договора за добросъседство. И македонската страна потвърди, отлага се тази конференция докато не видим стъпки свързани с изпълнение на критериите, с разбирателство и действия доказващи, че ще се защити борбата срещу дискриминацията на българското етническо малцинство в Македония“, посочи Бориславова.

Като опит за вътрешно политическа дестабилизация на кабинета Лена Бориславова определи твърденията и опасенията, че българската позиция спрямо РСМ ще се промени.

„Премиерът също заяви категорично, още преди отпадането на визитата му в Скопие, че няма да подписва нищо, още повече, че няма и какво да се подписва, няма готов протокол по договора“, уточни още началникът на кабинета.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране