14.04.2016 | 21:09
Путин: „Голдман Сакс“ стои зад „Досиетата Панама“
Ако някой е решил да се дави, той вече не може да бъде спасен, отговори Путин на въпрос, зададен от 12-годишно момиче

Германският вестник „Зюддойче цайтунг“, от който тръгнаха публикациите на Досиетата „Панама“, принадлежи на американския концерн „Голдман Сакс“. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на 14-ата годишна „Пряка линия“ между лидера и народа, която продължи 3 часа и 39 минути.

„Отвсякъде стърчат ушите на поръчителите. Те не само стърчат, дори се червенеят. Не можем да очакваме от тях разкаяние. Идат избори и ще има още атаки“, изтъкна Путин.

„Информацията на западните медии за офшорките е достоверна“, каза още той. „Но авторите никого не обвиняват, а само насочват. Впечатлението е, че информацията е подготвена не от журналисти, а от юристи. Те насочват подозренията към хора, включително към мои приятели и си задават въпроса дали част от тези пари не отиват при президента“, каза руският лидер.

„Бях чувал за подкупи във вид на състезателни кучета. Но за подкупи във вид на цигулки и виолончело не съм чувал. Той похарчи всичките си средства, за да купи за страната ценни вещи като музикални инструменти“, каза руският лидер за музиканта Сергей Ролдугин, който е в досиетата.

„Ако някой е решил да се дави, той вече не може да бъде спасен.“, отговори Путин на въпрос, зададен от 12-годишно момиче. Детето попита ако Петро Порошенко и Реджеп Ердоган тръгнат да се давят, кого първо би спасил Путин.

„Но, разбира се, ние сме готови да протегнем ръка за помощ и дружба на всеки наш партньор, ако той сам поиска това“, добави руският лидер. Не сме и няма да бъдем обкръжени от врагове. Имаме прекрасни отношения с огромен брой страни в света. Имаме Шанхайска организация за сътрудничество, Евразийски съюз, БРИКС.Смятаме Турция за наш приятел, а народа ѝ – за приятелски“, добави той.

От думите на Путин стана ясно, че той смята украинските власти за виновни за това, че не се спазват Минските споразумения. Президентът заяви, че нито е променена конституцията на страната, нито е приет законът за амнистия. Всичко това трябвало да стане в съответствие с договореностите. „Русия има нужда от стабилна и процъфтяваща Украйна. Освен това в Украйна трябвало да бъде извършена деолигархизация. Но олигарсите, които са били на власт преди, продължават да управляват“, изтъкна Путин.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране