01.03.2023 | 21:17
Путин купил на любовницата си най-големия апартамент в Русия (снимки)
Жилището от 600 квадрата разполага с кино и площадка за кацане на хеликоптери

Владимир Путин купи на олимпийската шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева най-големия апартамент в Русия, пише “Проект”.

Става дума за луксозен двуетажен пентхаус в сочинския жилищен комплекс “Роял Парк”. Площта на апартамента е 2,6 хиляди квадратни метра, има плувен басейн, кино, вътрешен двор и частна хеликоптерна площадка. Валентин Юдашкин работи върху дизайна на мезонета. През 2021 г. ЦИАН призна този мезонет за „най-големият апартамент в Русия“.

Според “Проект”, през 2011 г. подставеният собственик на Путин Олег Руднов записва пентхауса на свое име. Именно той, както отбелязва вестникът, през 2000-те години прехвърли имота близо до Дворцовия площад в Санкт Петербург на любовницата на руския президент Светлана Кринових.

Според източника на “Проект”, Руднов е купил апартамента специално за Алина Кабаева. Това косвено се потвърждава от факта, че два апартамента на горните етажи на жилищния комплекс и тези в съседство с мезонета са регистрирани на името на бабата на Кабаева Анна Зацепилина. Двама брокери независимо един от друг казаха на кореспондент на “Проекта”, който пристигна в Сочи под прикритието на купувач, че са чули, че мезонетът е „собственост на Кабаева“.

Източник: Настоящее Время

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране