20.09.2016 | 20:56
Путин набира все повече фенове в САЩ
Само 27% от републиканците имат негативни отзиви за руския президент

Въпреки че американските политици усилено критикуват президента на Русия Владимир Путин в хода на предизборната надпревара в САЩ, бройката на симпатизантите му, особено сред републиканците, неимоверно расте, съобщава  РЕН.тв, като цитира американското издание Financial Times.

Като аргумент авторът на статията цитира данни от августовско изследване на института по обществено мнение YouGov и списание The Economist, според което само 27% от републиканците имат негативни отзиви за руския президент, въпреки че преди две години този показател бе 66%.

85% от представителите на републиканската партия смятат Путин за силен лидер, а по отношение на Барак Обама същото могат да кажат само 18%.

Интересно е, че нивото на симпатии към Путин е нарастнал именно сега, когато напрежението в отношенията между САЩ и Русия е достигнало нивото от времето на студената война. Много привърженици на Доналд Тръмп заявяват, че именно това противопоставяне ги е накарало да симпатизират на държавния глава на Руската федерация.

В голяма степен заради това, че Путин по свои лични и политически качества е пълна противоположност на днешния президент на САЩ, смята авторът на статията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране