16.12.2015 | 0:01
Радан Кънев иска оставката на Борисов и нов кабинет
Останалите партии в РБ са отхвърлили предложението му и се закле: "Нямам министри"

Бойко Борисов да подаде оставка и да прави нов кабинет. Тази идея е лансирал Радан Кънев по време на срещата на партиите от РБ вчера. Пред журналисти в НС той призова премиера да разпусне правителството и да сформира ново в рамките на 43-то НС пак с РБ, за да се заобиколи конфузът със сегашната разкрачена ситуация на ДСБ, която е хем в парламентарната група и властта и с министър, хем е в опозиция. Кънев разкри, че останалите партии в РБ са отхвърлили предложението му и се закле: “Нямам министри”.

Излизането на партията му от парламента можело да се случи най-рано след март, когато щял да заседава най-висшият им орган. Самият Кънев нямало да напуска групата. По думите му по много въпроси партията му ще гласува различно от реформаторите. Целта на ДСБ не е да прави празни морални жестове, а да изгради истинска силна дясна опозиция, която да вразуми управляващите, които понякога водят лява политика, смята Кънев,

В коментар на признанието на премиера, че до неделя с него били “първа дружба”, Кънев каза, че в политиката нямало приятелства. Да не се наричаме чак първи приятели, репликира Кънев Борисов и обвини заместник-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов, че инженерствал зад гърба на РБ. Вследствие на това инженерство налице били решения в полза на статуквото и срещу реформата.

“Склонни сме да водим разговори, но под условие шест месеца, смятам, че това е някакъв изпитателен срок, който е по-прилягащ към трудовото законодателство. Това обаче е неприемливо в политически план, когато управляващ държавата, да я подлагаш на изпитание или на изпитателен срок българските избиратели”, контрира по-късно председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във Велико Търново. Той обяви, че не приема тезата, че ДСБ е опозиция, след като има представители в изпълнителната власт. Цветанов обяви, че се обсъждат три кандидатури за правосъден министър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране