03.09.2020 | 22:04
Радев е „подстрекател на метежа“, изцепи се ПКП* Караянчева
Подкрепя хората, които поставят ковчези, които поставят бесилки, каза тя
Продължава да се разгаря институционалната война на фона на нестихващите протести. След изказването на Румен Радев и поредната критика към управляващите отговор на държавния глава даде председателят на НС Цвета Караянчева. Тя нарече президента “подсрекател на метежа”.

Караянчева в момента е в Пловдив. Тя направи коментара си по време на награждаването на победителките от Осмомартенския турнир по стрелба с пистолет.

„Той е човекът, който подстрекава този метеж с високо вдигната ръка в юмрук. Подкрепя хората, които поставят ковчези, които поставят бесилки. Ние винаги сме казвали, че хората имат право да протестират, защото България е демократична държава и те трябва да бъдат чути. Но това, което видяхме снощи, побоят над полицаите и купените лумпени, не знам как да ги нарека, защото няма нормално определение за такива хора. Това не бива да се допуска“, посочи Караянчева, цитирана от БНР.

*В един от изтеклите записи, Бойко Борисов нарича председателката на парламента „проста кърджалийска п.тка“. Две експертизи в чужди лаборатории потвърдиха автентичността на разговорите. Самият Борисов, по свой си начин, потвърди, че така е нарекъл Караянчева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране