01.09.2020 | 11:29
Радев има вариант на конституция, но първо очаква оставката на Борисов
Цинично е това управление, което погази конституцията да има амбицията да дарява нова конституция, категоричен е президентът

Имам готов вариант за конституция, но след като видя оставките, това в момента е най-важното, обяви пред журналисти президента Румен Радев, цитиран от БНТ.

Народните представители трябва да се съобразят с волята на народа, а тя е ясна – незабавни оставки, честни избори, добави той

Цинично е това управление, което погази конституцията да има амбицията да дарява нова конституция, категоричен е Радев.

Това управление приключи морално и е време час по скоро да приключи формално. Това управление е агония, коментира още президентът.

По думите му, експертен кабинет ще бъде измама към очакванията на българите.

Той призова депутатите да не гласуват в никакъв случай за съставяне на експертен кабинет, защото по този начин “ще се бетонира” режима на Борисов.

“За първи път нашите сънародници в чужбина са изключително консолидирани във всички големи градове в Западна Европа и САЩ. Това е изключително показателно. Именно тези нестихващи протести са истинският обществен вот на недоверие към правителството“, смята Радев и посочи, че е от съществено значение да се въведе машинното гласуване.

„Не може проваленото управление на Борисов да води конституционни дебати, да продължава да управлява и да определя бъдещето на страната. Цинично е това управление, което погази конституция, да има амбицията да дарява на българските граждани нова Конституция“, коментира президентът за предложените от ГЕРБ промени в основния закон.

„Това управление приключи морално и е важно час по-скоро да приключи и формално. Всичко друго е агония и пилеене на историческо време и събужда още повече гнева на хората“, смята Радев,

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране