28.06.2018 | 13:31
Радев назначи бивша колега на шефа на кабинета си за член на СЕМ

Президентът Румен Радев назначи бившата колега на шефа на кабинета си Ивелина Ганчева Димитрова за член на Съвета за електронни медии (СЕМ). Това е първото назначение на Радев в полагащите му се квоти в регулаторите и бе очаквано отдавна.

Съобщението на прессекретариата на държавния глава първоначално не бе придружено с биография на новото назначение, каквато е обичайната практика. От друга страна, новоназначеният член на СЕМ не е особено популярно лице в медийните среди.

След известно забавяне от президентството уточниха, че Ивелина Димитрова е била продуцент на предаването по БНТ “Малки истории”, което бе водено дълго време от днешния директор на кабинета на държавния глава Иво Христов.

Освен това Димитрова е работила и за предаванията “Здравето отблизо” и “Зелената линейка”. Медийният регулатор се състои от петима членове, от които трима се избират от Народното събрание, а двама се назначават от президента за срок от 6 години.

Още в началото на юни СЕМ прекрати мандата на Мария Стоянова като член на този орган, след като законовият ѝ шестгодишен мандат изтече. Тя влезе в СЕМ от квотата на президента Росен Плевнелиев през 2012 г., като през 2016 г. бе избрана и за председател на СЕМ с мандат от една година.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране