05.01.2017 | 15:19
Радев се изплаши – кляка пред неолибералите за кабинета, Гочева пробутва глупавата си приятелка Гергана Паси за вицепремиер
Богомил Бонев няма да е премиер, но със сигурност ще поеме вътрешното министерство

Въпреки оптимистичните очаквания за ново начало за България, което да стартира със служебното правителство, изглежда ген. Румен Радев се е уплашил и ще влезе в сигурния неолиберален профил. Поне в тази посока сочат последните слухове около състава на кабинета. Няма да има революционни действия, въпреки огромното мнозинство, с което Радев победи и огромните надежди, които му се възлагат. Няма да бъде правена демонстрация на различна политика, която да даде тон и на предизборната кампания.

Вместо това, генералът изглежда ще влезе в супер удобния за всички политици евро-атлантическо-глобалистки профил. Както е известно, неолибералният модел осигурява изключителни условия и удобства за политиците, които се придържат към него, не им създава проблеми и се грижи за тях като за послушни деца. Какво се случва с низините и народа, няма значение, но трябва да признаем, че по отношение на елита, неолиберализмът е много щедър…

Та така и Радев се очертава. Фигурите на служебката са всичко друго, но не и промяна. Най-голямата очаквана революция – тази на Богомил Бонев за служебен премиер, очевидно отпада. Вместо това ще го направят вътрешен министър. Той вероятно ще се справи добре, вече веднъж го е правил именно в служебен кабинет. Но няма да е премиер. Вместо това, за лидер на кабинета се говори за абсолютно системни фигури като Огнян Герджиков и бившия председател на БАН Стефан Воденичаров.

Изключително изумителна е също информацията, че Гергана Паси се завръща. Тази дама, която е абсолютно политическо недоразумение, и е буквално “глупав човек”, щяла да се занимава с еврофондовете  и с подготовката на председателството. За целта дори щяла да стане вицепремиер. Е, подобен резил е поне 98% повторение на Меглена Кунева, то всъщност г-жа Паси си е едно второ “Меги” във всяко едно отношение. Паси е пробутвана в медийното пространство от приятелката си Венелина Гочева – фиктивен съсобственик на медиите около „24 часа“

За външен министър се гласял Любомир Кючуков. Дипломат от кариерата, неолиберал и твърд атлантик. По-преди – агент на ДС. Правосъдието го поема Емилия Друмева – безспорно добър юрист, но абсолютно системен играч от старата юриспруденция, от която не могат да се очакват промени в съдебната система. Поне не и промени, стил Моника Маковей, чийто пример щеше да следва Радев.

Очаква се връщане на Таня Андреева в здравеопазването. Там след Москов, всеки ще е супер подобрение, така че поне тук нещо добро ще стори президентът. Също по старому, ще назначим “спортна батка” за министър на спорта. Практиката спортисти, с ограничено образование, да се считат за най-подходящи за ръководители, е присъща на всички партии, очевидно и тук промяна няма да има.

Изобщо в изтеклите имена във втората вълна слухове, личат верни на системата кадри, които ще бъдат одобрени и от Посолството. В първата вълна слухове имаше очаквания за доста силен кабинет, който да се превърне в контрапункт на цялата политическа порнография от последните години. Очевидно обаче, и този път промяната ни се размина. Няма да има нов лидер, нито нов курс. Ще има службаши и послушници.

Добри Божилов

1 коментар

  1. Здрасти Добри Божилов ! каза:

    Добчо, недей да се косиш. Достатъчно е Богомил Бонев да стане вътрешен министър. От там нататък няма никакво значение дали ще има други министри в служебния кабинет. Очакванията на всички са на Трътлестия циганин от Банкя да му бъде ебана майката. Нищо повече.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране